Hello!JAG ÄR GLAD, PUSSCIAO!


Tune of the day

kan väl lika gärna slänga in en dagens låt också......Nationalteatern - Bara om min älskade väntar


Bildbomb, 2008HereThereEverywhereba ba bada ba ba baa ba ba


brons- jadå!


Lite surt att inte få gå till final dock, men det var roligt att det var så jämnt. Haha, idag är det ju söndag, tänkte ge en fortsättning på förra inlägget, idag såg sms'et jag fått när jag vaknade ut så här "jag dör nästan av trötthet! kan man va bakfull fortfarande efter ett och ett halvt dygn?". Haha DÅ är det illa, men lite kul, förhoppningsvis slipper hon skicka ett liknande sms imorgon haha. Nej nu ska jag dra ut en sväng, sedan kanske jag ska bildbomba ansiktsboken, har lite att ta igen.... (studenten t.ex.)... Men vi får se om jag pallar!

fredagskvällenJag, Nina och Balthazar drog till helsingborg å tog någon öl på Gyllene Prag, där vi träffade lite vänner. Riktigt nice måste jag säga. Ut och ta en öl är fan underskattad. Haha och när man vaknar och har fått ett sms där det står "jag ska aldrig dricka sprit igen...!. Jag nästan dör nu...", det är då man vet att allting gått rätt till haha. Nina agerade chaufför (hon hade hunnit nyktra till helt), olympia, husensjö, adolfsberg, påarp,  stubbaröd, och var fan nu det heter där balthazar bor (skogen) var de olika "stationerna"... Vad ska man säga? jag hade kul iaf. Ciao!

lalalala


Tänkte med en bild fotad av faktiskt min pappa säga att nu drar jag på cup. Vi får väl hoppas att det går lite bättre denna gången än förra. Jag ska försöka lägga in bilder från kvällen igår när jag kommer hem, men det vet man aldrig när det blir. jaja, södra sandby here we come.

On and on

Min fredag i bilder. Vi tog en fika med lovisa efter hennes långa arbetspass på Hemtex. Och jag fick tillbaka mitt smink som jag levt lycklig utan i 10 dagar. Tiden sprang iväg, jag vet inte riktigt vad vi pratade om de där timmarna men duktigt trevligt hade vi åtminstone. Kvällen är en annan historia soon to be told!

Lovisa förklarade sin kärlek till min sjal.... igen! Och hon kom att bli en tjuv, bokstavligt talat.

I väntan på 230:an, hey, man måste stödja den nya bussen...eller?

Jag tror snart det kommer finnas fler bilder på nina än på mig i den här bloggen, thats nice!


häng i stan
Kyla. Chailatte. Kyckling. Tsatsiki. Massa prat. Övertrött. Nya bussen.

-och nej, nina tycker inte alls det är jobbigt att jag fotar henne hela tiden.


reseberättelse thailand #4


yes, resan fortsatte ett tag till och nästa stopp blev två öar, Ko Muk och Koh Hai.
Nu i efterhand tror jag vi hamnade på fel båt när vi skulle ta oss ut till ko muk, eller ja, vi är näst intill säkra. Men vi är inte ledsna för det, vi fick stanna och snorkla mitt ute i ingenstans halvvägs. Och vem gillar inte det? Nina fick prova på att snorkla på riktigt första gången och även hon älskar det numera. (se bilden här ovan). Haha men roligaste scenariot var ändå när jag inte ens hunnit hoppa i, nisse ligger i vattnet, mitt i ett stim av gulrandiga fiskar och efter ett tag börjar hon tycka det är ganska äckligt. Haha, detta märker även de som kör båten, så de tar upp bröd och kastar mot nisse så, jag överdriver inte, 100 fiskar simmar runt henne. Som hon skrek haha, jag skrattar när jag tänker tillbaka på det.
När vi sedan kom fram till Koh Muk stod solen högt på himlen och det var varmt. Vi hade två hotell att välja mellan, alltså de enda på ön. Vi valde faktiskt det dyrare, de på andra hotellet förstod inte engelska så de fick ringa upp någon som jag skulle prata med för att fråga om det gick att sova tre i en hydda. Det kändes lite omständigt, så fick bli det andra, som t.o.m. hade pool! (se bilder).


Vi hade otur med vädret, fast vi hade trevligt ändå, men känns som en ö där man är lite beroende av fint väder då det inte finns så mycket att göra. En kväll sitter vi och hänger på "verandan" utanför en av våra hyddor. (se i bild). Så kommer linda vacklandes ut "jag svimmar,....spindel...". Sen kände hon något på sitt ben och slog bort det så att det hamnade på nisse istället. Alla började skrika, själv förstod jag ingenting men de sprang iväg och så satt jag där... jahapp. Haha skriket hade nått ända till receptionen, så där kom ett gäng män med ficklampor to the rescue... När vi berätta vad det handlade om, skrattade de. Så här var det, det satt en spindel stor som en hand (eller okej som min hand, inte som en mans hand) på toaletten, och när linda kom ut till oss hade hon fått med sig en kackerlacka, det var denna hon slog över på nisse. Ja, de gick in och kollade efter spindeln, de tog nog aldrig bort den utan den klättrade ut själv... Men det kommer mer, kvällen efter sitter det en stor ödla på inne i deras hydda. Haha min och ninas var helt djurfri under vistelsen, så de hade lite otur. Den var ca 30 cm stor. En en gång fick presonalen komma, dock tyckte jag inte han hade behövt slå ihjäl den men han var nog ganska skraj han med.


En likadan ödla träffade vi på nästa ö, dock 10cm större... Vi kom till Koh Hai, även här fick vi stå ut med sämre väder. Men det är därför någon uppfunnit kortleken. Haha det kom till o med fram en man och ställde sig bakom linda och kollade på hennes kort, de har ju inte samma typ i thailand så han var nog nyfiken. Sedan rapporterade han tillbaka till sitt eget bord där de satt med sina egna kort. Koh Hai var lite större med lite fler hotell, men även här handlade det om en avlångstrand och sedan djup djungel. Vi försökte oss på att urforska ön med en hanritad karta, det gick väl sådär. En kväll såg vi på tradiotionell thailändsk dans. Det var underhållande till en början, men sen gick det utför. Man längtade tills det skulle ta slut. Och vad är grejen med att vilja sminka sig blek? Det såg vi lite överallt i thailand. I musikvideor skulle de se så västerländska ut som möjligt, sorgligt. Mycket mer hände inte under dessa sex dagar, nästa resmål blev Phi Phi Island, så det är vad nästa thailandinlägg kommer att handla om... så stay in touch, Ciao!


thats not my namereseberättelse thailand #3

Efter Lipe, hamnade vi på Koh Lanta, också känt som svenskön. Dock tyckte vi inte detta märktes, kan också varit så att vi hamnade på den minst svenska delen av Koh Lanta. Svenskt eller inte, det var inte det man föreställer sig av thailand heller faktiskt.  Det kunde varit vilken medelhavsstrand som helst faktiskt, inte för att klanka ner på dessa, men om vi säger så här, det var inget koh lipe vi hade kommit till och det gick snabbt upp för oss.

Jag tror vi stannade på Lanta fyra nätter, övre bilden är tagen utanför min och Lindas bungalow. Vi hade tre sängplatser, ändå väljer vi att sova i samma säng, hur kommer detta sig? För att det är så himla mysigt eller för att det sitter en ödla på väggen? välj själv.  Johanna + Linda ensamma i samma rum = bra kombination? Jovisst, om man tycker sömn är överskattat. Vi låg vakna och snackade varje natt till klockan 4-5... 
Vi hade förresten turen att komma till en jättemysig restaurang som höjde vistelsen på ön enormt.
Bilden under är från vårt hotell. Tidigare samma kväll hittade ni mig och nisse indansandes på hotellrummet, med en tequilaflaska i handen, haha vilket inte var så populärt! (bör nog tilläggas att flaskan var då oöppnad)

På lanta inträffade två av de roligaste ögonblicken, det ena har jag redan berättat om, och det andra innefattar också nisse (såklart) så känns som att jag inte ska skämma ut henne mer på denna bloggen. (har ju även lagt skylten som sitter på knutan här på bloggen). Men är ni riktigt nyfikna så kontakta mig, så kan vi nog komma överens!

En av dagarna på Lanta tog vi oss friheten att rida elefant och vandra lite i djungeln. Vi hade också lite hum om att vi skulle få se en grotta under vandringen... Vi visste dock inte att vi skulle ta oss igenom den och när jag fråga hur stor/djup grottan var, fick jag till svar att man går igenom den på 5-10 min. 5-10min in my ass. Eller så var vi väldigt långsamma...
Några av oss var lite tveksamma till att gå in, men när jag och nisse tog täten hängde alla på...Sedan när vi klättrat upp och ner och duckat lite så var vi efter 5 min ute igen. Nöjda över att vi lyckats börjar vi undra om det är nu vi vandrar hemåt. Men nej då visar det sig att vi ska in i grottan igen, jaha, men vafan, lets do it!
"first its big, then little smaller, then big again, then small and small again", ehm, visst, varför inte!
Jag brydde mig inte så mkt om förklaringen han gett tills vi är mitt inne i grottan och skymten av
dagsljus är som bortblåst och jag frågar, var ska vi nu? Då pekar han fan ta mig på ett litet hål.
typ 1m brett X 0,5m högt... Ingen som ville gå först här inte, så till slut offrade jag mig... Vi hade ju ändå två "guider" (snarare två rädda killar i vår ålder utan några större engelskakunskaper) med oss, en gick längst fram och visade vägen medan den andra gick längst bak. Krypandes säger killen framför "spider" och lyser mot väggen med sin ficklampa. "nej vi vill inte se". Åsa som var mig hack i häl tittade och nu i efterhand är jag sjukt glad att min reaktion var "titta inte johanna, titta inte"... Den var tydligen stor som en hand, spindlar är dock inget jag är hyperrädd för,men hade jag sett den kanske vi skrikit, och bakom oss hade vi ju Linda... och att säga till henne att det sitter en 10cm stor spindel på väggen är som att be henne svimma direkt. Jag är tacksam att han aldrig vände sig om till mig och sa "snake" iaf...Vi passerar ett par flipflops, senare hör man nina längre bak utbrista "här ligger ett par människoskor", precis som någon dött inne i grottan och det enda som finns kvar är skorna? Hon är för go. Slutetappen var nog jobbigaste, med hjälp av ett "rep" skulle vi hiva oss upp 2,5m... fick förlita allting på svullos(?) handgrepp och armmuskler..  Svinto lagade lindas flipflop med hjälp av hans badbyxors snöre och en tändare (Y).  Nisse och Linda in action i början av grottan.


2009 came around.


Nyårsafton!
natalie portmanJulia ringde och sa "du ska med ut ikväll". Hahaha, Nej det ska
jag inte sa jag. Är sliten som få. Men sedan tänkte jag efter och
why not. Så ja nu ska jag bara hitta något att ha på mig, men har
nästan tre timmar på mig tills jag måste dra så kan nog ta det lugnt...
Jag ska visa bilder från nyår också, blir antagligen imorgon, och berätta
historian varför jag är så trött idag. Hoppas ni får en fin kväll / natt!hello i've got my mind set on you

"Once I started to get older, my dad

would say 'you look more

like George Harrison than i do"

- Dhani Harrison
RSS 2.0